Stamping with Clear Stamps

Om lang plezier te kunnen hebben van je stempels is het belangrijk ze goed te verzorgen. Vooral het schoonmaken van de stempels is belangrijk. Op deze pagina vind je verschillende tips om het meeste uit je stempels te halen.

Cling stamps en Clear stamps 
Marianne Design produceert zowel clear stamps als cling stamps. Clear stamps zijn gemaakt van siliconen en zijn transparant. Dit maakt het gemakkelijk om de afdruk precies op je papier uit te lijnen. Cling stamps zijn rubberen stempels waarmee je nog fijnere, gedetailleerde afdrukken kunt maken. Mits goed onderhouden blijven deze stempels zeer lang mooi.Om egaal te stempelen kun je het beste gebruik maken van een acrylblok. Deze zijn in diverse formaten te verkrijgen. Zowel clear stamps als cling stamps blijven direct uit de verpakking op een acrylblok plakken. Gooi je verpakking niet weg! Het is handig om de stempels na gebruik en reiniging terug in de verpakking te doen zodat ze mooi schoon blijven, waardoor je afdruk helder blijft. Om uitdroging van je stempels te voorkomen bewaar je ze het beste op een donkere plek.
 
Nieuwe clear stamps gebruiken
 Als je nieuwe clear stamps hebt gekocht wil je er natuurlijk meteen mee aan de slag, maar wacht even! Soms willen nieuwe stempels een vettig laagje hebben waardoor de inkt niet meteen goed pakt. Als je nu gaat stempelen worden je afdrukken niet mooi scherp. Om dit te verhelpen stempel je eerst een paar keer op een kladblaadje. Je zult merken dat je afdruk na een paar keer wel mooi scherp is. Schoonmaken
Na het gebruik van je stempels is het belangrijk ze goed schoon te maken. Dit kun je het beste direct na het stempelen doen. Wanneer de inkt indroogt is het namelijk lastig te verwijderen. Stempel eerst je stempel droog op een blaadje en wrijf het vervolgens schoon met een babylotiondoekje. Let op dat er geen alcohol in het doekje zit, dit kan de stempel aantasten. Laat je stempels na het reinigen altijd eerst goed aan de lucht drogen voordat je ze opbergt.
 
Clear stamps willen soms na verloop van tijd niet meer op het acrylblok blijven plakken. Het wil dan helpen om de stempels goed te reinigen. Dit doe je door ze met de hand onder de lauwe kraan met een beetje afwasmiddel schoon te maken. Ga er niet te hard op boenen, anders kunnen ze beschadigen. Cling stamps kun je beter niet op deze manier schoonmaken.
 
Ook zijn er verschillende speciale stempel cleaners op de markt om je stempels schoon te maken. Dit wordt vooral na het stempelen met onuitwisbare inkt gebruikt.